Namnlös



Seriebodens Historia

Serieboden ligger lungt och behagligt i Sven Vintappares gränd, som har fått sitt namn efter Sven Vintappare som var kungens vinkontrollör och han förvarade med stor sannolikhet sina vintunnor i källaren på serieboden som nu fungerar som lager.

För trettio år sedan när serieboden grundades såg Gamla Stan annorlunda ut, det fanns järnhandel, målarbutiker och allt det som finns i stadsdelar men detta har förändrats mycket på senare år och är idag ett mycket populärt turistmål för många besökare. 

Sven Vintappare hade även en hembränningsaparat på vinden i huset som exploderade vilket resulterade i en stor brand och en lika stor renovering. 

Serieboden är ett trevligt minne i mångas hjärtan och man hör ständigt folk berätta att dom sprang till serieboden som barn och bytte tidningar. Idag är kanske dom barnen tillbaka och köper Bamse till sina barn.

Butiken ligger i en charmig lokal i ett hus med över 400 hundra åriga anor vilket självklart sätter sin prägel på butiken och inredningen.

Serieboden har även ett mycket brett sortiment av svenska serier från 1920-talet och fram till idag så alla som besöker butiken kommer att hitta ett minne från sin barndom det lovar vi!





Comments