Nyheter - Album, Serietidningar, Pocket
Söker du ett album eller en serietidning du inte hittar? Kontakta oss så beställer vi in det till butiken - Vi har snabba leveranser och mycket bra priser!

 

Tel 08 - 20 12 81Beskrivning:
I denna grafiska novellsamling kan du läsa om hur Kungen abdikerar, Persbrant blir bisexuell, Al-Qaida får nobelpris och Lappland till slut blir självständigt. Vad händer när Arne Anka får besök av inkassoföretaget Intrum Rectum och försöker blidka fogdarna med en samling Ordfront magasin från 2001. Arne tänder en cigarett på en rökfri krog och förklarar varför Hitler inte rökte och han bemöter mc-gängens våld genom att ikläda sig indisk sari och tala som Mahatma Gandhi. I denna ritade roman får vi möta Arne Ankas historiska rötter i eposet ARN ANKA. Här får vi även ta del av hur Arne betäcker sin första get och hur han samtidigt avslöjar den verkliga anledningen till att ha en ekorre på huvudet. Arne tar över Joe Laberos mantel och räddar en uteliggare från att hamna i helvetet. I denna grafiska novellsamling beskrivs vad som händer dagen efter det att kvinnan till slut blivit jämställd med mannen. Arne avslöjar också orsaken till varför Lars Norén skrivit sin 800-sidiga bekännelsebok. I denna vältecknade thriller får vi även stifta bekantskap med Farmor Anka som gör en anarkistisk performance sittandes i en rullstol.

I denna litterära pamflett, som även är den sjunde Arne Anka-boken sedan begynnelsen, skärskådar Arne från olika vinklar något av de mer dagliga och fundamentala företeelserna i vår tid; nämligen skit.Beskrivning:
Den trettonde samlingen med Jan och Maria Berglins fyrrutingar fångar in samtiden på ett lika glasklart som oefterhärmligt sätt. Med små och enkla medel, eller vad sägs om papper och penna, lyckas Berglins vecka efter vecka hittat något nytt och oväntat mitt i den monotona upprepning som kallas vardag.
Beskrivning:
Det bästa ur Elvis samlade årgångar!
Varför dricka mjölken när man kan skumma grädden?
Läs om hus Sonny fick sin psykos. Eller hur en riktigt romantisk Alla Hjärtansdag-middag kan se ut. Och hur det egentligen gick till när Elvis knäcktes den där eftermiddagen. Elvis är succéserien som alltsedan år 2000, då den började gå i Metro, bara ökat i populairitet. Den är idag en bästsäljare och har över 1,6 miljoner läsare dagligen. Det här är kompromisslös humor när den är som bäst!


Beskrivning:
Den här gången möter vi Kung Royne som samspelar med den mystiska Mister Smog. Vi följer berättelsen om Robert Hood som bryter upp ur sin trista inackorderingstillvaro för att vägledd av märklig himmelskraft leva ett fritt liv med Lille Jan och Broder Buck. Den glömska Razor träffar en god fe och Flora träffar en tomte. Och då har vi bara nosat på innehållet...
Beskrivning:
I denna den femtonde samlingsvolymen får vi följa med Rocky och hans ständige följeslagare Smacks i vardagen. På landet, i stan och på ett flertal resor. Duon hälsar på i Barcelona, Gagnef, Göteborg och "Gray´Brittan". Martin Kellerman har nu tecknat Rocky i tio år och serien blir bara bättre och bättre med åren.


Beskrivning:
"En efterlängtad utgåva av de fantastiska serierna som introducerade muminvärlden för många vuxna läsare! Tove Jansson ritade dessa serier för en av världens största tidningar, London Evening News, med början år 1954. Serien trycktes sedan i tidningar runt om i världen och nådde miljoner läsare i 40 länder. Mumin, serierna, band 1 är första delen i en återutgivning av de serier som Tove Jansson själv ritade innan hon lämnade över till sin bror Lars 1960.

Beskrivning:
Tiden omedelbart efter det amerikanska inbördeskriget. En grupp sydstatssoldater vägrar att erkänna nederlaget och gör istället sig själva till laglösa genom att härja och plundra för att överleva. Kapten Ralton van Dorman, som står i spetsen för denna grupp rebellsoldater, har för avsikt att skapa en ny arme', som ska ge Sydstaterna upprättelse. För att skaffa pengar till detta uppdrag beslutar han sig för att hitta den dyrbara och mytomspunna diamanten "Kains öga", som hans mor med hjälp av sina tre söner stal sjutton år tidigare och gömde. Ralton uppsöker sin bror Blake, övertygad om, att han vet, var diamanten ligger gömd. Besöket slutar med mord på både Blake och hans indianska hustru. Blakes son Seth, som har överlevt morden, har av sin far fått instruktioner att uppsöka en viss Bouncer, om det skulle hände honom själv något. Seth finner Bouncer, som är utkastare på en skum saloon. Det visar sig, att Bouncer bär på ännu fler hemligheter. Seths enda tanke är att hämnas morden på sina föräldrar, och Bouncer lovar att göra honom till den perfekta mördaren.
Detta är den andra och avslutande delen på första episoden.Beskrivning:
Det här är bok nummer 24 i serien - Hall of Fame. Serien är ett urval av de serieskapare som bidragit med det bästa och mest populära till Ankeborgs universum . Varje serieskapare blir presenterad i en egen bok, några av de viktigaste kommer att representeras med flera böcker. Den här boken är den sjunde med serier av Don Rosa. I boken finns även ett förord och en del serier i böckerna föregås av en kort introduktion.
Beskrivning:

Sara Granérs "Det är bara lite AIDS" fyller ett hålrum i den svenska humorserie-genren. Där Nina Hemmingsson driver med vår försiktighet vevar Granér med rallarnävarna och där Liv Strömquists serier är pedagogiskaså är Granérs skämtteckningarsom en hel obs-klass. Detta utan att någonsin tappa sin politiska medvetenhet.
I ett av duktighetskomplex infekterat samhälle, där neuros avlöser neuros, är det oerhört befriande att se Sara Granér angripa sin omvärld. Med en illvillig och vräkig humor som aldrig blir plump inspirerar hon oss att bryta med traditionella beteenden. Att ta itu med vår så vidrigt trevliga och mysiga tillvaro med nyöppnade ögon.
Beskrivning:
Jan Lööfs barnböcker har blivit nutida klassiker som återfinns i varje barns bibliotek. Men att hans tecknade serier även är några av de första, riktiga och mest populära strippserier som gått i nordiska dagstidningar kanske är mindre känt. Det började med Fiffige Alf 1967, en karaktär som snart fick sitt danska namn Felix även i Sverige. I början av 1970-talet kom det första seriealbumet ut, det handlade om just Felix fantastiska äventyr med tidsmaskiner, apor och resor över kontinenterna. 1975 skapade Lööf serien Ville som följetong i tidningen Vi. Serien kommenterades av såväl kung Carl Gustav som statsminister Olof Palme, vilka också figurerade i serien.

Kartago Förlag samlar nu serierna om Felix och Ville i bokform. Dessutom innehåller samlingen en självbiografisk del med tidigare opublicerade bilder.

Jan Lööf är en av Sveriges främsta serietecknare och har inspirerat hela generationer av serieskapare. Han är även känd från den kultstämplade tv-serien Tårtan, där han spelade bagaren Janos, och ligger bakom lika klassiska Skrot-Nisse.Beskrivning:

Äntligen här! Den definitiva prisguiden till alla serier i Sverige upp till 2008. Ett måste för alla seriefans!

Beskrivning:
År 1307. Den katolska kyrkan är ett invecklat nät av intriger. Den förre detta inkvisitorn Conrad av Marbourg och Elisabeth av Elsenor söker upp Marbourgs gamla vän, Gherard Schreiner, ledaren för kyrkans ockulta avdelning. Med hans hjälp finner de det hemliga biblioteket i Toledo, på jakt efter en kopia på de dokument som blev funna i Veyne och som kostade mukarna livet i en brutal slakt. 
Dessvärre är det svårt att känna vän från fiende, och samtidigt dyker att mystiskt band med "demoner" fram från forntiden... 
Det Tredje Testamentet är en fransk serie som utspelar sig på 1300-talet, på den tiden när katolska kyrkan hade Europa i ett järngrepp. Det Tredje Testamentet består av fyra böcker.Beskrivning:
Möt ensamstående reklamkillen Rob Wilco och hans två husdjur, den godtrogna blandrasjycken Satchel och den självupptagna, huggtandsförsedda siameskatten Bucky. En osannolik trio som tvingas hantera samma slags problem som vilken familj som helst - plus en hel massa andra, oftast kattrelaterade katastrofer. Om du är redo för talande djur med mer attityd (och klös!) än de gamla vanliga, så är det här boken för dig! Darby Conleys "Get fuzzy" är 2000-talets mest hyllade amerikanska dagstidningsserie och har via flitig serietidningspublicering fått många fans också i Sverige. Det här är den första Get Fyzzy-samlingen på svenska.
Beskrivning:
Spirous äventyr var en av de stora seriealbumssuccéerna under sjuttio- och åttiotalen. Med sina dynamiska teckningar och äventyr bildade serien, främst under tecknaren Franquins penna, skola för ett stort antal senare fransk-belgiska serier. Efterföljarna Tome och Janrys moderna teckningsstil tilltalar såväl unga som äldre läsare och just denna tidigare svårfunna utgåva är efterlängtad av serieälskare över hela landet. Seriens styrka ligger i en den väl avvägda kombinationen av äventyr och humor, vilket bäddar för en fascinerande läsupplevelse

Beskrivning:
Johan Wanloo samlar i detta album sina bästa skämtserier från Ernie, Larson!, GT/Expressen, Sweden Rock Magazine, Kapten Stofil och andra tidningar. Åke Ninja ser lugn och beskedlig ut, men slåss så svetten sprutar och blodet flyter med sin ärkefiende Fiskhandlar-Magnus. Den unge Jim åker jorden runt med sina tvivelaktiga vänner Professorn och Gotlands-Ola i den rafflande jakten på Guldankan. Dessutom ingår avsnitt med Sexy President, Kjell & Ivar - metalkrigare, Den minst omtyckte arbetskamraten, Västsvenska lingonplockningsföreningen och många andra figurer. Johan Wanloo är bättre än någonsin i Åke Ninja och andra jävlar.


Beskrivning:
Innehåller äventyren; Dödens väntrum och I stridens hetta.Beskrivning:
Hur Flisa fick sin dockvagn och Det stora vildsvinskriget. För första gången kommer Bertil Almqvists serieversion av Barna Hedenhös ut i bokform. Han tecknade den för barntidningen Tuff & Tuss på 1950-talet parallellt med de mer kända bilderböckerna. Totalt 13 album är planeradeBeskrivning:
Dödsguden Ryuk är uttråkad. För att roa sig "tappar" han sin anteckningsbok - Death Note - i vår värld. Där hittas den av Light Yagami, en ung toppstudent med lysande utsikter - och totalt uttråkad han också. Light lär sig snabbt hur Death Note fungerar. Alla människor vars namn skrivits i boken dör. Genom att följa instruktionerna i Death Note går det att styra precis när och hur de ska dö. Ligh beslutar sig för att bekämpa ondskan i världen. Då dyker dödsguden Ryuk upp för att se hur människan som hittat hans bok tänker använda den. Osynlig för alla utom Light själv, följer Ryuk varje steg han tar, men gör ingenting för att vare sig hjälpa eller hindra honom.

Efter en intensiv jakt, kan Light och specialkommandot slutligen gripa den nya Kira. Light återfår sitt Death Note-häfte samt sina minnen, och den listiga plan som han iscensatte innan han förlorade minnet avslöjas för honom. Hans mästerliga manipulation av både människor och dödsgudar leder honom till den starkaste position han hittills ånjutit. Men segerns sötma får en besk eftersmak när ett nytt hot uppdagas. Kan Light klara av an attack från två håll?

Beskrivning:
De äldsta Fantomen tidningarna från början av 1950-talet har länge varit eftersökta samlarobjekt. Nu finns dessa tidningar i trogna faksimilutgåvor samlade i inbundna böcker med exklusivt skyddsomslag. Sedan 2002 ges den tidiga Fantomen-tidningen ut i härliga samlarböcker. Denna faksimilutgivning är nu framme vid 1957 del 2.


Beskrivning:
2008 är det tjugofem år sedan Georges Rémi, Hergé, dog. Det uppmärksammas på olika sätt runt om i världen. Komika gör det genom att ge ut “Hergés äventyr”, en tecknad biografi om Hergé. För hur ska Hergés historia berättas om inte som tecknad serie?

Boken börjar i Hergés barndom och slutar vid hans död 1983, och här kommer fram fakta om Tintins skapare som många av oss inte visste tidigare.

Boken är tecknad av Stanislas och manuset är skrivet av José-Louis Bocquet och Jean-Luc Fromental.

Tecknaren, Stanislas, är en arvtagare av Hergés klara-linjen stil. Stanislas, eller Stanislas Barthélemy som är hans hela namn, är en fransk serieskapare som föddes 1961. Han är en av grundarna av serieskaparägda förlaget L’Association, tillsammans med bland andra Lewis Trondheim. Stanislas första album utkom 1986 i Frankrike, och i början av nittiotalet tecknade han för den franska tidningen Tintin Reporter. “Hergés äventyr” är det första av hans album som publiceras på svenska.

José-Louis Bocquet, som är en av manusförfattarna publicerades i Epix i slutet av åttiotalet, liksom den andra manusförfattaren, Jean-Luc Fromental, som även kunde läsas i Tung Metall.Beskrivning:
Sir Arthur Benton, Bok I - Operation Marmara: Sir Arthur Benton är
brittisk medborgare. Han har dock valt fel sida; den nazistiska
ideologins. Fånge hos de allierade i Nurnberg efter Hitlers kapitulation
1945 vägrar han att tala med någon annan än sin värste fiende; överste De
la Taille, den franska säkerhetstjänstens specialagent.

Denna väldokumenterade och spännande psykologiska thriller avhandlar det
hemliga krig som bedrivs mellan de allierade och tyska
säkerhetstjänsterna. Ett krig som börjar i Istanbul 1929 och avslutas i
ett ödelagt Berlin i maj 1945.


Beskrivning:
Döda paret är två små dockor i sadomasochistiska dräkter som bor i Sverige. De har hur mycket pengar som helst. De är absolut inte lyckliga. Dessa båda nya seriefigurer fungerar som värdfolk och ledmotiv genom Joakim Pirinens nya seriealbum, där kortare och längre serier avlöser varandra. Indianöverfall, julhälsningar och medeltida moraliteter blandas med Pirinens tidigare seriefigurer. Tecknaren själv figurerar också, iförd endast ett höftskynke.

Som extra bonus ingår en tecknarskola som börjar på atomnivå och slutar på atombombsnivå. Beskrivning:
Detta är en fristående fortsättning på Ett liv utan superkrafter är väl inte värt att leva? Alfamannen är seriens huvudperson. Han är seriösare än de övriga eleverna på superhjälteprogrammet, och han retar sig på att de andra tycker att han är präktig. De verkar inte riktigt förstå att det faktiskt medför ett stort ansvar, att det är ett kall att ha superkrafter och att man absolut måste använda sina superkrafter till brottsbekämpning och till att hjälpa andra. Huvudkomplikationen i årets album är att flera flickor på skolan plötsligt har blivit oförklarligt gravida. Är det kanske så att det går en supersexförbrytare lös på skolan?

Beskrivning:
Det här är bok nummer 25 i serien - Hall of Fame. Serien är ett urval av de serieskapare som bidragit med det bästa och mest populära till Ankeborgs universum . Varje serieskapare blir presenterad i en egen bok, några av de viktigaste kommer att representeras med flera böcker. Den här boken är den åttonde med serier av Don Rosa. I boken finns även ett förord och en del serier i böckerna föregås av en kort introduktion. 
Beskrivning:
En mer vältecknad, spännande och rolig serie får man leta efter! Det fantastiska typgalleriet l Spirou serien kan bara jämföras med TINTINS.
Detta är den svenska utgåvan av det franska jubileumsalbumet 50.

Beskrivning:
Snackat med dig själv på sistone? Det är då sanningarna bruka krypa fram, eller hur? Till exempel framför spegeln. Har du också stått där och hört dig själv säga "fy fan vad du ser ut"? Eller "hej på dig, din feta galt"? Du är inte ensam. Må bra när du läser om vad Elvis verkligen tycker om saker och ting när han pratar med sig själv. Innan tankarna filtrerats och censurerats för att bli sådär lagom politiskt korrekta. Eller se vad Hedvig bråkar med Elvis om, när hon tror att de är helt ensamma. I den här boken fortsätter de chockerande samtalen. Tony och Maria Cronstam ger med sin självutlämnande serieblogg en röst åt hela svenska folket. Det är bara en sak du måste fråga dig själv; hur mycket intimitet klarar du av?


Comments